Naar een gezonde dagelijkse routine
6.2 Dagelijks leven

Met de kleinste aanpassingen kun je al een groot verschil maken in jouw dagelijkse routines. David van Bodegom geeft je tools in het boek ’10 jaar cadeau’, waar je morgen al mee an de slag kan!

In ’10 jaar cadeau’ komen diverse omgevingen uit het dagelijks leven aan bod, zoals de keuken, woonkamer, slaapkamer, supermarkt, het werk en de wijk. Verwacht geen opgeheven vingertjes; deze aanpak gaat uit van verleiden in plaats van verbieden. Door je te omringen met slimme verleidingen, kunnen gezonde keuzes ongemerkt onderdeel worden van je dagelijkse routine. Grote wijnglazen inwisselen voor kleine, de fietstassen inruilen voor een rugzak, een deel van je woon-werkverkeer met de fiets of zelfs lopend afleggen… al die kleine aanpassingen die zich steeds weer herhalen, tellen op tot een groot en duurzaam effect.

In het boek 10 jaar cadeau kunt je meer lezen over de invloed van je omgeving op vitaal oud worden.

Deze video is verzorgd door

Over de Leyden Academy

Leyden Academy deelt kennis over veroudering en vitaliteit met beleidsmakers, zorgverleners en het grote publiek, om zo de kwaliteit van leven van oudere mensen te verbeteren. Zij streven naar een samenleving waarin alle generaties tot hun recht komen en ouderen hun kennis en levenservaring kunnen delen.

Help ons Vitaal goud te verbeteren door onderstaande enquête in te vullen!!