Vitality Club: Word fit en maak vrienden
1.1 Lichaamsfuncties

Het doel van een Vitality Club is dat mensen elkaar motiveren om gezamenlijk dagelijkse beweging in de routine te integreren om gezonder en gelukkiger te worden. Naast dat het bijdraagt aan je gezondheid draagt het ook bij aan je sociale leven.

Wat gaat u leren?
In deze video laten we zien hoe een Vitality Club functioneert, wat de voordelen zijn en hoe je dit op kan richten of aan kan sluiten. Deze vorm van zelforganisatie wordt ‘peer coaching’ genoemd: mensen die gezamenlijk een doel proberen te bereiken.

Deze video duurt 3 minuten

Onderdeel 1. Vitality Club: Wordt fit en maak vrienden

1.1 Lichaamsfuncties

Het doel van een Vitality Club is dat ouderen elkaar motiveren om gezamenlijk dagelijkse beweging in de routine te integreren om gezonder en gelukkiger oud te worden. Naast de gezondheidswinst dat een uur bewegen per dag al oplevert, wordt het sociale aspect door de deelnemers zeer gewaardeerd.

Wat gaat u leren?

Deze vorm van zelforganisatie wordt ‘peer coaching’ genoemd: mensen die gezamenlijk een doel proberen te bereiken. Onderzoek onder de deelnemers toont aan dat hun fysieke fitheid ieder jaar verbetert, en dat ze zich mentaal ook sterker voelen. Maar het allerbelangrijkste wat de Vitality Club voor haar deelnemers betekent, is het plezier dat zij halen uit het gezamenlijk bewegen.

Deze video is verzorgd door

Over de Vitality Club

Vitality Club is een stichting met als doel de bevolking gezond en gelukkig te houden. Dit wordt gerealiseerd door 50-plussers te faciliteren bij het opzetten van hun eigen Vitality Club in hun wijk. Een Vitality Club is een toegankelijke beweegclub en wordt door en voor 50-plussers mogelijk gemaakt. Op die manier motiveren 50-plussers zelf hun leeftijdsgenoten om dagelijkse beweging in hun routine te integreren en gezonder en gelukkiger oud te worden.

Help ons Vitaal goud te verbeteren door onderstaande enquête in te vullen!!