Ommetje: Wandelen houdt je hersenen gezond
1.2 Lichaamsfuncties

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt hierdoor meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Voor wat extra motivatie is de Ommetje-app ontwikkeld. Je kan een wandelcompetie maken met vrienden, familie of collega’s of de uitdaging aangaan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Wat ga je leren?
*     Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit
*     Hoe je samen kunt wandelen met de Ommetje-app
*     Waarom elke dag een Ommetje maken is goed voor je hersenen

 

Download de Ommetje-app

Deze video duurt 4 minuten

Ommetje: Wandelen houdt je hersenen gezond
1.2 Lichaamsfuncties

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Wat gaat u leren?
– Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit
– Met de Ommetje-app kun je toch samen wandelen
– Elke dag een Ommetje maken is goed voor je hersenen
– Neuropsycholoog Erik Scherder geeft interessante hersenfeitjes”

Deze video is verzorgd door

Over de Vitality Club

Het doel van een Vitality Club is dat ouderen elkaar motiveren om gezamenlijk dagelijkse beweging in de routine te integreren om gezonder en gelukkiger oud te worden. Naast de gezondheidswinst dat een uur bewegen per dag al oplevert, wordt het sociale aspect door de deelnemers zeer gewaardeerd.
 
 
 
 
 
 

Help ons Vitaal goud te verbeteren door onderstaande enquête in te vullen!!